Nieuws

Bijzondere aandacht voor nazorg bij kanker

01/09/2017.- Vandaag kwam Kom Op Tegen Kanker het rapport "Zorgen na kanker" overhandigen aan federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block en aan Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen.

Kanker is voor veel mensen een chronische aandoening geworden waar ze nog jaren mee kunnen leven. Ruim 200.000 Vlamingen leven al 10 jaar of langer met kanker (of zijn er intussen van genezen). Samen moeten we ervoor zorgen dat ze dit op een kwaliteitsvolle manier kunnen doen. Daarom zetten we vanuit de overheid steeds meer in op ondersteuning bij de re-integratie op de arbeidsmarkt, op samenwerking tussen alle zorgverleners die betrokken zijn rond de patiënt, op psychosociale begeleiding van patiënten na een kankerdiagnose...
 
Vandaag kwam Kom Op Tegen Kanker het rapport Zorgen na kanker overhandigen aan federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block en Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen. Waardevolle input die zal helpen om oplossingen op maat van (ex-)kankerpatiënten uit te werken!